7/11/11

Reportatge de nostre Punt a la Xarxa Punt TIC

El Punt TIC Palau-solità i Plegamans forma part de la xarxa Punt TIC que concentra tota l'activitat dels punts TIC i òmnia de Catalunya (mès de 720). Em rebre la visita d'en Jesús Abad, de Ravalnet.

El Punt TIC de Palau-solità i Plegamans és un dels diversos equipaments municipals que ofereix el servei gratuït de connexió sense fils en el municipi.

A més del Punt TIC, la Xarxa Municipal de Zones Wi-Fi inclou la Casa Consistorial, la Masia de Can Cortès, l'edifici de Promoció Econòmica i el pavelló municipal Maria Víctor.
Tots aquests equipaments estan integrats en l'anomeda Anella Digital, la xarxa de fibra òptica de grans prestacions que ha instal·lat recentment l'Ajuntament per connectar bona part dels edificis públics municipals. Qualsevol persona que es trobi en una d'aquestes zones Wi-Fi pot connectar-se directament a Internet sense cap gestió prèvia; no cal dur a terme cap procés d'alta ni aportar dades personals. Només cal fer que el dispositiu informàtic cerqui la xarxa sense cable i s'hi connecti. Hi ha un màxim de temps de connexió ininterrumpuda, que està limitada a 60 minuts. Per continuar navegant, de forma immediata i sense problemes, només cal repetir el procés de connexió a la xarxa.

A més del servei Wi-Fi, el Punt TIC de Palau-solità i Plegamans s'ha convertit en un espai que facilita la vertebració entre el teixit associatiu del poble i han començat a aparèixer iniciatives cada vegada més participatives com ara els blocs de l'associació Dones per dones i la pàgina del Club de Jubilats.

A continuació podeu veure l'excel·lent vídeo editat per en Jesús que resumeix com va anar aquella sessió i amb una entrevista a les voluntàries, al dinamitzador i usuaris del Punt TIC .“Hem escollit equipaments molt diversos per facilitar que el màxim de persones del nostre municipi tinguin accés a Internet de forma fàcil i senzilla”, especifica el regidor de Governació, Jaume Oliveras. De fet, tots aquests equipaments estan integrats en l’Anella Digital, la xarxa de fibra òptica de grans prestacions que ha instal•lat recentment l’Ajuntament per connectar bona part dels edificis públics municipals.

Com connectar-s’hi?
Qualsevol persona que es trobi en una d’aquestes Zones Wi-Fi pot connectar-se directament a Internet sense cap gestió prèvia; no cal dur a terme cap procés d’alta ni aportar dades personals. Només cal fer que el dispositiu informàtic (ordinador portàtil, i-phone o altres) cerqui la xarxa sense cable AJPSPNET i s’hi connecti. Hi ha un màxim de temps de connexió ininterrumpuda, que està limitada a 60 minuts. Per continuar navegant, de forma immediata i sense problemes, només cal repetir el procés de connexió a la xarxa AJPSPNET.

No hay comentarios:

Publicar un comentario