22/2/13

Alumnes del Punt TIC com voluntaris per la Gent Gran

Quatre voluntaris es formen per ensenyar informàtica a la gent gran

Juanita Gallardo, Conchi Muñoz, Teo Hernando i Sergio Rodríguez són quatre voluntaris de Palau-solità i Plegamans que acaben d’enllestir un curs de 12 sessions perquè puguin ensenyar informàtica als usuaris i usuàries del Casal de la Gent Gran. Aquest curs ha estat possible perquè l’Ajuntament s’ha acollit al programa I tu, per què no?, que ofereix la Diputació de Barcelona.

Els quatre voluntaris, asseguts a la taula, amb una tècnica de l'Ajuntament, la regidora Sanz i la docent de la DiputacióAixí, els continguts que han après els voluntaris i que després traslladaran són els bàsics per cercar informació i comunicar-se, habilitats molt útils per a tothom, també per a la gent gran. Els nous professors no són persones expertes en informàtica, o tenien molt pocs coneixements en aquest camp, tal i com es requeria en el programa. D’aquesta manera poden ensenyar la gent gran des d’una perspectiva molt semblant en aquest sentit.

Entre els continguts tractats hi ha la identificació dels components d’un ordinador i com utilitzar-los; una introducció als programes informàtics més habituals; com desar i recuperar documents; què és Internet, quines utilitats té i com cercar-hi informació; com crear una adreça de correu electrònic i com utilitzar-lo per comunicar-se; o com preparar i dur a terme accions formatives.

La impressora i un dels ordinadors que la Diputació ha donat al Casal de la Gent GranUn cop els voluntaris han après aquestes qüestions ara només resta que es coordinin amb el Casal de la Gent Gran per programar les classes en les que ells faran de professors. Tots quatre es mostren molt satisfets amb la formació que han culminat. Teo Hernando, per exemple, destaca que “és una experiència molt enriquidora, molt interessant, que m’ha permès aprendre coses noves”. Conchi Muñoz subratlla el fet que “a més a més d’aprendre, aquest programa em permet ajudar altres persones”. Juanita Gallardo coincideix amb la seva companya, sobre tot pel que fa a “la satisfacció de poder traslladar els teus coneixements als demés”. Per últim, Sergio Rodríguez, el més jove del grup és també un dels qui es mostra més motivat a l’hora de fer de mestre voluntari: “Amb aquest curs he pogut perfeccionar els meus coneixements, i això em permet ensenyar-los en la meva primera experiència com a professor”.

Enllaç oficial: http://www.palauplegamans.net/pl17/actualitat/id1349/quatre-voluntaris-es-formen-per-ensenyar-informatica-a-la-gent-gran.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario