7/4/14

L'Agencia Tributaria amb un nou sistema d'ús més fàcil


Aquest mes d'abril comença la campanya de presentació de les declaracions de renda 2013. Fins ara les possibilitats de presentar-la on line passàven pel DNI electrónic o bé qualsevol altra mitjà de certificació autoritzat basat en una primera identificació presencial.

Ara l'Agencia Tributaria posa a l'abast dels ciutadans un sistema que evita aquest entrebanc i permet obtenir autorització sense desplaçar-nos. Bàsicament el servei consisteix en la identificació basada en aspectes coneguts tant per l'Agencia com per nosaltres: DNI, telèfon móbil, correu electrónic i un codi CSV enviat per carta amb anterioritat.


Aquest any es possibilita la realització dels tràmits amb l'Agència Tributària sol·licitant un PIN que tindrà una durada per 24 hores i ens permetrà fer els nostres tràmits de forma telemàtica .

Per a això és necessari registrar-se al sistema PIN24H, per al que no cal desplaçar fins a les oficines de l'AEAT.


Es pot sol·licitar l'enviament d'una carta d'invitació per a alta PIN24H des de la pàgina de l'Agència Tributària, per al que hem d'aportar el NIF, primer cognom i el número IBAN d'un compte de la qual siguem titulars.

A la carta que rebrem s'inclou un codi segur de verificació (CSV​​) que ens permetrà registrar en el sistema i obtenir el PIN24H.

Un cop registrats en el cens, obtenir el PIN serà alguna cosa realment ràpid, ja que l'únic que necessitarem és afegir el nostre DNI, la data de validesa del mateix, introduir una contrasenya, la que nosaltres vulguem, i s'enviarà via SMS al nostre telèfon el PIN, per poder realitzar els tràmits des de la seu electrònica sense cap inconvenient.

Per descomptat, també podem registrar-nos si disposem d'un certificat electrònic que acrediti la nostra identitat. Això ens pot ser d'utilitat, registrar en el servei de PIN24H per tenir un pla B en cas que tinguem un problema amb el nostre certificat, cosa que quan passa realment ens pot suposar un greu inconvenient, sobretot si estem en l'últim dia de termini.

També és interessant per als autònoms, que fins ara no estaven obligats a presentar determinats tràmits per via telemàtica i aquest any l'Agència Tributària multarà els que no presentin via telemàtica la declaració trimestral de l'IVA. D'aquesta manera tenen una eina senzilla i còmoda un cop realitzat el registre per a la presentació d'aquestes declaracions.

El Punt TIC ofereix el espai lliure per orientar-te i donar-te un cop de mà.
Demana hora per telèfono: 673312125
o per correu electronic a: punttic@palauplegamans.cat


No hay comentarios:

Publicar un comentario