14/4/14

Per què va lent el meu ordinador?

 
1. Els virus. Una de les principals causes per les quals un ordinador deixa de respondre com sempre, està relacionada a les coses que descarreguem: virus, malware, spyware, tots acaben per convertir el nostre ordinador en una autèntica tortura. Per enfrontar hi ha una gran quantitat d'antivirus gratuïts, però potser el més important som nosaltres: només dóna-li clic a enllaços que coneguis i sé curós amb el teu correu electrònic.

Et recomanem:
http://www.cloudantivirus.com/es/

2. Tot està registrat. El registre del sistema és el lloc on el sistema operatiu guarda tot el que has fet. Si has instal·lat o desinstal·lat un programa, les teves preferències. Cada cosa que has fet amb l'ordinador queda emmagatzemada en aquest registre a què la PC accedeix cada que vol fer alguna cosa. Després d'un any d'ús continu, l'ordinador acaba per estar plena de milers entrades en el registre que no s'utilitzen més i que fan més lenta la recerca. Hi ha netejadors de registre com el Ccleaner que poden ajudar-nos. També pots fer-ho manualment.

3. L'inici. Sol haver programes que s'inicien automàticament amb Windows i que es queden executant. Alguns consumeixen tants recursos que tornen lentíssim nostre treball en primer pla. Entra al programa msconfig.exe, que ve amb Windows, és una opció que pot ajudar a decidir quins programes deixar d'executar tot just s'inicia nostre sistema operatiu, però cal saber què aplicacions prohibir, ja que per aquí ens volem una important i tindrem pitjors problemes que un ordinador amb passos de tortuga.

4. Els programes 'llaminers'. Si bé podríem augmentar la memòria RAM de l'ordinador per fer córrer més ràpid, també cal tenir en compte que alguns programes consumeixen recursos indiscriminadament. Sol passar, per exemple, quan tenim un explorador amb milers de barres d'eines o antivirus molt pesats. El millor és eliminar les barres i recórrer a programes que no consumeixin tants recursos.

5. A cuidar el disc. En el disc dur ésta treballant  tot el temps. Això provoca que les parts d'un arxiu quedin escampades arreu del disc i l'ordinador tardi en trobar-los. Una de les millors coses que es pot fer és desfragmentar el disc, que és com es coneix el procés de posar tot en ordre. La funció ve amb totes les versions de Windows.

Fuente: Ángel Hugo Pilares @angelhugo

No hay comentarios:

Publicar un comentario