22/12/14

Narratives digitals per a la prevenció de la violència masclista


El 25 de novembre es va celebrar el dia contra la violència masclista, dins del PuntTIC un grup d'usuaris volem compartir les nostres reflexions sobre aquest tema. Per això hem elaborat un conjunt de 8 còmics col·lectius. Per això hem elaborat un conjunt de 8 còmics anomenat "Ni por ni mentides".
 
Pensem que és important que totes les persones hem d'oferir el nostre suport a les dones que pateixen situacions abusives. No hem de tenir por, cal trencar amb els estereotips de gènere, no hem de mentir per quedar socialment bé. I encara que sigui dolorós i ens arrisquem no hem de mirar a un altre costat.

Nom de la obra: "Ni por, ni mentides".

Els còmics:

1. Me visto como quiero
Autora: Sisca
http://Pixton.com/es/:40mbtqkd
2. Maltratadores
Autor: Geremiasdos
http://Pixton.com/es/:52wvw6p

3. Spot publicitari: Primera feina
Autor: Cantorrex
http://Pixton.com/es/:3cy4ry6w

4. Querer y que te quieran
Autora: Hurukuta
http://Pixton.com/es/:xjlmm6oq
5. Cada uno a su rollo
Autora: antoniasampera
http://Pixton.com/es/:jp5qznns
6. ¿Feministas?
Autora: Dagustina
http://Pixton.com/es/:ztdmv1o3

 7. Quería vivir a mi costa
Estevot
http://Pixton.com/es/:q9v5a5sg 8. Mujer al volante, peligro constante
Autora: Hurukuta
http://Pixton.com/es/:qokhvpmbLlicència de Creative Commons
"Ni por, ni mentides" de Punt TIC Palau-solità i Plegamans està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative CommonsMarc de la obra:

El nostre PuntTIC de Palau-solità i Plegamans ha volgut participar en la convocatòria que realitza en Xarxa Punt TIC al marc del Dia Internacional contra la violència vers les dones, que és commemora el 25 de novembre.

Hem elaborat còmics després de reflexionar sobre la "Guia de recomanacions per a la detecció de violència masclista en homes". Sobretot a desmitificar molts dels factors als quals relacionem la violència de gènere. La varietat d'edat i vivències dels participants ha permès enriquir les nostres reflexions amb diversos exemples.

"Qualsevol relació violenta és una relació de domini, control i abús d’una persona sobre l’altra, i aquella que domina se sent legitimada per obligar l’altra a fer quelcom que no faria per pròpia voluntat i per agredir-la (en qualsevol de les seves manifestacions: física, psíquica, sexual o econòmica) quan ho estimi oportú". Guia de recomanacions per a la detecció de violència masclista en homes. Circuit Barcelona contra la violència vers les dones.  2013.
Sobre els participants:

La majoria són alumnes amb un ús molt bàsic de l'ordinador (correu electrònic i recerques per Internet). Han mostrat molt d'interès per l'eina, a més de la reflexió i aportació que han realitzat, els ha agradat veure el producte aconseguit.

Entre els 11 participants figuren mestresses de casa, nouvinguts, jubilades, jubilats, persones a l'atur, i amb algun tipus de discapacitat.
No hay comentarios:

Publicar un comentario