10/10/16

Aniràs al TecnoFESC?

Els propers 22 i 23 d'octubre es celebra la cinquena edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya. La trobada tindrà lloc a l'antiga fàbrica Fabra i Coats.
L’espai TecnoFESC agruparà estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica: una Install Party permetrà als usuaris que vinguin amb el seu ordinador instal·lar-se programari lliure; una Restart Party ajudarà a reparar aparells electrònics; un punt de reciclatge i donació de material informàtic recuperarà ordinadors vells per a ús d’altres entitats o un taller d’automatització de processos per millorar la gestió de les organitzacions i la difusió de les seves activitats. El Teb hi participarà oferint un taller de robòtica amb Little Bits adreçat a infants i joves.
D’aquesta manera la TecnoFESC vol incidir en els diferents estadis de la vida dels aparells tecnològics i com en fem ús, des del punt de vista de consum responsable, abordant problemàtiques com la de l’obsolescència programada o els drets laborals als països productors. Aquestes alternatives es tractaran en “xerrades llamp” de cinc minuts.
Programa
Durant tota la FESC: punt de reciclatge de material informàtic, a càrrec d’Andròmines.
Dissabte 22
 • 11-14h Taller de programari lliure i reutilització de material informàtic, a càrrec de Pangea, ereuser.
 • 12-14h Punt de donació d’equipament informàtic a entitats socials, a càrrec de Reutilitza.cat
 • 14-15h “Engresca’t amb Guifi”
 • 16-17h “Xerrades llamp” (cinc minuts) de presentació de projectes: Electronics Watch, Reutilitza.cat, Electronic Reuse, Restarters BCN, El Teb, Adab1ts, Softcatalà, Mobile Social Congress, Jamgo, Eticom, Guifi.net, Dabne, APP Kune, Eticom, Fundacio Blue Terabyte, entre d’altres.
 • 17-18h Taller d’automatització de processos per millorar la gestió de les organitzacions i la difusió de les seves activitats. A càrreg d’Adab1ts, desenvolupament web i consultoria tecnològica.
 • 17-20h Restart Party, a càrrec de Restarters Barcelona. Inscripcions a restartersbcn.info
 • 18:30 Taller d’introducció a LibreOffice, a càrrec de Softcatalà
 • 19:30 Taller d’instal·lació d’Arch Linux en maquinari reciclat (pentium 4 i anteriors), a càrrec d’Andròmines.
Diumenge 23
 • 11-12:30h “Grans problemes, petites solucions”, taller per a infants i joves d’introducció a la sobirania tecnològica, a càrrec d’El Teb.
 • 12:30-13:30h “Xerrades llamp” (cinc minuts) de presentació dels projectes participants a la TecnoFESC. Si tens un projecte d’alternativa informàtica o tecnològica també l’hi pots presentar!
 • 13:30-14:30h Presentació de Kune, APP de consum col·laboratiu, a càrrec d’El Risell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario